CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

...nota dari Tuan Punyer Rumah yang tak bertanah...

blog ini adalah blog peribadi NUR WAHIDA JANUDIN. diulang skali lagi.BLOG PERIBADI. SO,segala tulisan,isi kandungan di dalam blog ini adalah penceritaan saya sendiri melainkan ia dinyatakan di situ bahawa saya mengcopy dan mengpaste cerita tersebut.penulisan di blog ini lebih kepada perjalan hidup saya. SO,andai kata ada di kalangan pembaca mungkin terkecil hati,terasa hati,diserang penyakit jantung mahupun penyakit yang membawa maut akibat dari membaca blog saya ini.SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SAMA SEKALI. saya tau ramai yang berpenyakit HATI selepas membaca nota ini. ape aku kesah. KAU ADA? lagi satu. penceritaan di blog ini adalah hak saya. jika anda tidak suka,dengan senyuman sampai ke telinga saya mengesyorkan anda click tanda "x" kat atas sekali belah kanan nun :)
"BLOG SAYA.HAK SAYA."

Pages

Tuesday, October 18, 2011

Buku Merah & Checkup..

Smlm bertemankan Cik Anim aku gi membuat buku Merah...buku pe tu?????buku utk ibu2 mengandung....uishkkk....nasib baik nurse tak marah...tepat2 minggu ke 12 aku dtg buat buku....kalo aku dtg minggu dpn mmg confirm kene marah ngan nurse....macam2 nurse check...perut la...air kencing la...darah la....nasib baik dh biase derma darah...tak der la rase cuak sgt....hehe....pas dh chechk...perut ok...air kencing ok...darah pun ok....2 tiub tau darah diambik....utk ujian HIV, ABO & RH Grouping, Thalasemia dan mcm2 lg la yg aku tak paham...haha...malas nk tny...dh penat....berat badan pun kene timbang....confirm2 la kan badan aku naik.....hahahaha....naik tak banyak pun baru 63 kg je...hahaha....nurse terus buatkan appointment utk jumpe doc esoknye.....

esoknyer....

First time chechup kat klinik kerajaan ni...punye la lama nk jumpe doc je pun...tp kene amik darah sekali lagi sbb darah smlm tu cepat beku....huhu...apekah????so amik la sekali lg...tp mmg pekat pun darah aku....selaluya kalo time derma darah tu memancut2 darah keluar lepas kene bius...tp ni tak der plak...darah pekat semacam...tp ok yer...xde ape2 masalah pun....checkup ditemani oleh en Hubby...heheh...sian en hubby jenuh menunggu....doc scan lagi perut aku ni....nampak baby moving....terlangkup la terlentang la....berpusing2 aku tgk baby aku kat scanner tu....doc pun ckp baby awak ni aktif la...heheh....smoga aku tabah mengharungi lagi 6 bulan ni...huhu....tak dpt nak print sbb gambar tu tak berapa clear...baby suke main nyorok2...huhu.....

4 comments:

Mimy Hamid said...

cepat jugak long nampak gerak baby dalam scan..perut nipis tu...senang la maju kedepan...akak perut tebal 6 bulan pun tak nampak sgt..

wAhIdAjAnUdIn said...

dr minggu ke 11 lg dh nampak baby tu gerak2...suke tgk dia telangkup telentang....heheh

zain@pmm.edu.my said...

emm, berat jugak badan wahida. ak. dah 9 bulan baru 63kg. he..he tu dulu.skrg dah berat dah. saje jln2 search template..

wAhIdAjAnUdIn said...

haha..mmg sblm ngandung pun berat lebih kurang yg tu jugak...hahaha