CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

...nota dari Tuan Punyer Rumah yang tak bertanah...

blog ini adalah blog peribadi NUR WAHIDA JANUDIN. diulang skali lagi.BLOG PERIBADI. SO,segala tulisan,isi kandungan di dalam blog ini adalah penceritaan saya sendiri melainkan ia dinyatakan di situ bahawa saya mengcopy dan mengpaste cerita tersebut.penulisan di blog ini lebih kepada perjalan hidup saya. SO,andai kata ada di kalangan pembaca mungkin terkecil hati,terasa hati,diserang penyakit jantung mahupun penyakit yang membawa maut akibat dari membaca blog saya ini.SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SAMA SEKALI. saya tau ramai yang berpenyakit HATI selepas membaca nota ini. ape aku kesah. KAU ADA? lagi satu. penceritaan di blog ini adalah hak saya. jika anda tidak suka,dengan senyuman sampai ke telinga saya mengesyorkan anda click tanda "x" kat atas sekali belah kanan nun :)
"BLOG SAYA.HAK SAYA."

Pages

Wednesday, January 19, 2011

Senarai semak persiapan...

20 hb Jan genap 2 bulan usia pertunangan aku..
pejam celik pejam celik je dh nk masuk 2 bulan...
cepat betul masa berlalu...
tp persiapan menuju ke gerbang perkahwinan belum satu pun aku buat...
huhu...mcm dh tak lama lg kalo kira ikut bulan la...
kalo kira ikut hari ke jam ke rase mcm lama skit..
hehehe...
pe yg aku merepek ni...
berbalik semula ke tajuk entry diatas...
senarai semak yg simple ni aku dpt hasil dr perkongsian maklumat dr Kak Limy...
Jiran aku yg br je melangsungkan perkahwinan nyerr...
ni kira senarai semak yg tak berapa nk details la...
jom kita tgk pe dia senarai semaknyer...

  1. Tarikh & Tempat melangsungkan Perkahwinan (dh ditetapkan)
  2. Prosedur Perkahwinan (kursus kawin dh gi 2 tahun yg lepas...yg lain2 satu pe pun tak wat lagi...hehehe...insyaAllah sempat siap sumenyer)
  3. Tema Warna perkahwinan ( dh ditetapkan jugak...tp tgh pikir lg kombinasi warna yg sesuai...)
  4. Menu Makanan utk Pengantin + Tetamu (dlm perbincangan...tgh kira2 budget ni...takut terlebih budget plak t...haru je...harap2 perbincangan akan cepat mendapat kata putus sbb campur tangan adik2 aku yg belum nk kawin tu...sorang nk nasi beriyani, sorg nk nasi kandar, sorang nak nasi minyak...penyudahnya aku yg pening...hahahaha)
  5. Khemah + Katering (yg ni mama ngan abah yg kene pikir...hehe)
  6. Pakej andaman (blur seh nk pilih yg mane...kang lambat booking takut dh fully book plak...kene makeup sendiri la jawabnyer...hahaha)
  7. Hantaran ( yg ni lagi satu hal...nk kene prepare more than 10 dulang hantaran...bleh mencecah 15 kot...duit terbang melayang2 masuk ke kocek owner kedai...hehehe...)
  8. Gift utk tetamu (dh deside but nk kene confirmkan ngan mama dlu...takut dia tak berkenan je...huhu)
  9. Kad kahwin (yg ni ayie bleh tlg designkan...bg benda2 yg penting je kat dia...nak suh dia uruskan sume la...hehe)
  10. Photographer (abah dh volunteer utk carikan jurugambar...yeayea...)
  11. Kek Kahwin (kene tunggu confirmation tema warna br leh pk nk kek mcm mane...ke der yg nk sponsor...heheh)
Pe lg ek selain sume senarai ni...tlg inform kalo der penambahan...almaklumlah tak dpt nk pk lama wat masa ni...huhu

3 comments:

Mimy Hamid said...

biasa la tu nak kawen...makesure betul betul eh...kawen ni laen sket preparation nya...seeloknya buat satu buku..list down everything...satu lagi nak tgk color tema cantik....gi kat goggle search color palette wedding...ikut apa color kombine nak...hhmm nak tanya apa2 email je ek...nor.zmy@gmail.com

wAhIdAjAnUdIn said...

owh...ok2...thanks kak limy

Yati said...

Peh Chai dah siap dengan senarai nak jadik Flower Girls.....tengah dok pikir kat mana nak beli baju flower girl umi ni boleh test kat kahwin Along dulu