CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

...nota dari Tuan Punyer Rumah yang tak bertanah...

blog ini adalah blog peribadi NUR WAHIDA JANUDIN. diulang skali lagi.BLOG PERIBADI. SO,segala tulisan,isi kandungan di dalam blog ini adalah penceritaan saya sendiri melainkan ia dinyatakan di situ bahawa saya mengcopy dan mengpaste cerita tersebut.penulisan di blog ini lebih kepada perjalan hidup saya. SO,andai kata ada di kalangan pembaca mungkin terkecil hati,terasa hati,diserang penyakit jantung mahupun penyakit yang membawa maut akibat dari membaca blog saya ini.SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SAMA SEKALI. saya tau ramai yang berpenyakit HATI selepas membaca nota ini. ape aku kesah. KAU ADA? lagi satu. penceritaan di blog ini adalah hak saya. jika anda tidak suka,dengan senyuman sampai ke telinga saya mengesyorkan anda click tanda "x" kat atas sekali belah kanan nun :)
"BLOG SAYA.HAK SAYA."

Pages

Sunday, March 6, 2016

Cuti-Cuti : KK --> Lawas --> Tenom --> KK





hari tu aku sekeluarga bercuti ke Lawas & Tenom...sebabnyer abah aku nak gi jumpe kawan2 dia kat sana katenyer..ok la...jom layankan...kalo tak gi memang tak sampai la jawabnyer...huhu....kali ni bercuti xlama..so jom manfaatkan masa bercuti bersama keluarga...

Day 1:
bertolak ke Lawas jam 8 pg...singgah makan kat restoran Sri Keningau...walaupun mahal...makan la jugak kat situ sebab sedappppp....hehe....sekali nenek kpd Cik D & Cik I ckp..."nenek tertinggal Hp kat rumah la...tgh cas..."...krik krik...hahaha...ape lg kene la patah balik...kot meletup plak Hp tu kalo tinggalkan 2 3 hari bercas...huhu....nasib baik tak jauh lg...

jom teruskan perjalanan..nasib baik sepanjang perjalanan tu ok....ader check point ye sblm masuk ke Sarawak..kene berhenti kat imigresen ni dulu nak cop pasport....sila abaikan rambut Cik I yg serabai tu...baru bangun tdo...huhu....tak payah turun gi kaunter pun tak pe...duk dalam kete je pun boleh sepatutnya...almaklumlah baru first time lalu situ...terlajak la plak...tu yg park kete tepi...jom jalan kaki gi cop pasport...huhu
sampai di Lawas dalam kul 2 petang...check in dulu kat hotel seri malaysia......then tunggu kawan abah datang nak bawak gi makan tengahari...erkkk eh petang ...

sementara tunggu kawan atok smapai...sempat laki berposing kat pasu bunga besar nih...haish la anak....adik dh sama besar ngan kakak...

setle je makan balik bilik hotel rehat2 dulu...ptg2 skit nak kuar plak...kawan abah tu nak bawak melawat kawasan dia sampai ke check point imigresen nak ke brunei....lepas tu terus ke rumah dia untuk makan durian plak...hehe..

gambar kenangan dengan YB Henry Sum Agung...ni dalam bilik koleksi cenderamata YB...

santapan petang ni...perghhh...terbaik ooo...kekenyangan mcm ular sawa melingkau atas pagau...hahaha

jamuan durian oi...puas hati oo makan....kenyang sampai malam....Cik D tgh malu2 kambing tu...haishh...geram je....


dapat cenderahati sebelum balik....seronok Cik D & Cik I...
TQ YB...lain kali jumpe lagi....

dah2 jom balik...rehat...esok nak berjalan lg...huhu

Day 2 : 

kepenatan la tu...dah kul 7 pun tak bangun lagi...huhu.....
biasa kul 6 dh bangun dh...haha....

lepas je sarapan terus gi berjalan kat depan hotel je pun...gi tgk sungai Lawas...betul2 depan Hotel Seri Malaysia ni....

pemandangan Sungai Lawas....

ader plak kerbau kat depan hotel ni...haha...Cik I takuttt....papanyer sj mengusik dia....sj suke bagi anak melalak...haishh

 
mcm biasa Cik D maintain je bile amik gambo..hehe

jom bergerak ke Tenom plak...kawan abah sorang lagi dh tunggu kat sana...hehe....bertolak lebih kurang jam 10 pg...sampai di Tenom dalam kul 2 macam tu...biasala Cik D ni kalo dh berjalan jauh buar perangai la...panas + tak selesa kot duk dlm kete lama2...huhu...jom check in hotel dulu...hotel atas bukit...Hotel Perkasa, Tenom...

pemandangan kawasan hotel....cantik sgtt....hijau je....

ptgnyer berjalan2 ke Taman Pertanian Sabah... 


ni harga tiket ok...boleh bajet2 kalo dh satu family tu kene berapa...hehe

ketua kontijen & pengurus pasukan tgh beli tiket....hehe

peta taman pertanian sabah...kalo ader yg nak bermalam kat sini pun boleh...ader chalet disediakan....

jom layan gambar pemandangan yg menyejokkan mata...
sape2 yg sukekan kehijauan dan kedamaian mmg sgt best kat sini tau....

Day 3:

ok...sebelum balik kene shopping kopi tenom dulu...hehe..beli kat kilang terus...lg murah,,,,hehe


dah setle shopping..jom balik...jom balik...esok keje...hehe....

next trip tak tau kemane plak...huhu

2 comments:

darrel wong said...

hi kak, nk tanya, mun mok gi tenom dari lawas, kena pakei jalan sipitang-tenom kan? Jalan tu ok ka? selamat?

wAhIdAjAnUdIn said...

hye darel...ye sy pakai jalan sipitang-tenom..so far jalannya ok & selamat digunakan....

terima kasih sebab sudi membaca blog sy...