CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

...nota dari Tuan Punyer Rumah yang tak bertanah...

blog ini adalah blog peribadi NUR WAHIDA JANUDIN. diulang skali lagi.BLOG PERIBADI. SO,segala tulisan,isi kandungan di dalam blog ini adalah penceritaan saya sendiri melainkan ia dinyatakan di situ bahawa saya mengcopy dan mengpaste cerita tersebut.penulisan di blog ini lebih kepada perjalan hidup saya. SO,andai kata ada di kalangan pembaca mungkin terkecil hati,terasa hati,diserang penyakit jantung mahupun penyakit yang membawa maut akibat dari membaca blog saya ini.SAYA TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SAMA SEKALI. saya tau ramai yang berpenyakit HATI selepas membaca nota ini. ape aku kesah. KAU ADA? lagi satu. penceritaan di blog ini adalah hak saya. jika anda tidak suka,dengan senyuman sampai ke telinga saya mengesyorkan anda click tanda "x" kat atas sekali belah kanan nun :)
"BLOG SAYA.HAK SAYA."

Pages

Wednesday, July 11, 2012

Kalau tak sembahyang...


"Kalau tak sembahyang, HARAM amik buat menantu walau sah nikah. Imam Al-Ghazali kata siapa yang amik orang tak sembahyang buat menantunya maka dia telah BERDOSA BESAR kerana sama dengan hukum memutuskan silaturrahim kerana anak perempuan kita adalah amanah, HARAM kita bagi ke orang fasik yang tak mahu tunduk ke Allah.

Orang yang tak mau tunduk dan sujud kpd Allah LEBIH JAHAT drpd iblis kerana iblis sujud kpd Allah. Iblis tak mau sujud ke Nabi Adam jer, kalau Allah suruh iblis sujud kpdNya, iblis akan sujud, tak engkar sedikit pun. Maka orang yang tak mau sembahyang, tak mau sujud kepada Allah dia lebih jahat drpd syaitan laknatullah.."

[ Ust Azhar Idrus ]sekadar renungan bersama...

No comments: