ntah nape tetibe rase nak masak puding caramel ni pun aku tak tau...sj nk test bakat memasak der ke tak...hehehe....nasib baik ramuan2 yg digunakan mudah didapati di FRESCO...hehehe..kebetulan pulak Cik Bella berpuasa...so aku pun buat la.....
resipi puding Caramel
1 cawan gula utk dijadian gula hangus...bebaik time buat gula hangus ni...panas tau gula tu...kalo terkene parut sampai ke mati.....
6 biji telur + 1/2 tin susu pekat + 3/4 tin air putih + 1 sudu esen vanilla sume bahan2 ni blender je lebih kurang 3 -4 minit...pastu tuangkan kedalam bekas yg sudah tersedia gula hangus td....then kukus la lebih kurang 30 - 45 minit....pastu dah bleh makan...kalo nak lagi sedap susun buah2 atas puding tu...cth buah peach ke...pastu simpan dalam peti ais bg sejuk....wahhhh...lagi sedap makan time sejuk2 tu....
disertakan gambar puding sekali buat tatapan...hehehe
No comments:
Post a Comment